Blog Sitesinden Para Kazanma: Google Adsense Onayı Almak

Blog Sitesinden Para Kazanma: Google Adsense Onayı Almak

Google Adsense Nedir?

Her blog sitesi sahibinin amacı düzenli ve kaliteli içerikler girerek Google Adsense onayı almaktır. Adsense, Google'ın reklam servisi olup yayıncılarına reklam verme imkanı sunan ve bu şekilde para kazanmalarını sağlayan bir hizmettir. Bu sebeple site sahipleri Adsense yayıncısı olmak için çabalarlar lakin Adsense her site sahibini yayıncısı olarak kabul etmez. Eğer bir siteniz veya blogunuz varsa adsense ile para kazanabilmek için Google'ın politikalarına uygun bir site yaparak daha sonra Adsense başvurmanız gereklidir. Siteniz veya blogunuz iki inceleme aşamasından geçer. İlk aşamayı genellikle herkes geçer ve sitesine reklam kodunu alır. Reklam kodunu alırsınız ve sitenizin html kodları arasına yapıştırırsınız. Yapıştırdığınız kod Adsense reklamıdır lakin sitenizde reklamınızı göremezsiniz. Aklınıza ''Neden Adsense reklamım görünmüyor?'' gibi sorular gelebilir. Adsense reklamınızın görünmemesinin sebebi sitenizin henüz tam olarak onaylanmamasıdır. İlk aşamayı geçmiş ve adsense kodunu sitenize yapıştırmış olsanız da Google çalışanları sitenizi inceler ve uygun görürlerse adsense reklamının sitenizde görülmesine onay verirler. 2.onayı da aldığımızda  sitenizde reklamlar görünmeye başlayacaktır. Sitenize girenler reklamı gördüklerinde ve tıkladıklarında size Google bin görüntülenme başına, tıklama başına size kazanç sağlayacaktır. Tabi ki ''Adsense onayı aldım rahatım artık uğraşmadan paramı kazanırım'' gibi bir düşünceye girmeyin. Sitenize düzenli içerik girmeniz aynı zamanda ziyaretçi sayınızı arttırmak için çabalamanız gerekir. Az sayıda ziyaretçinin girdiği bir siteden ne kadar kazanabilirsiniz ki? Adsense'i bu kadar anlattık ve site sahiplerinin bu hizmetle güzel paralar kazanabileceğini söyledik. Şimdi Adsense onay alabilmeniz için neler yapmanız gerektiğini ve Google Politikaları hakkında bilgi verelim.

Adsense Onayı Alabilmek İçin Yapılması Gerekenler

1- Kaliteli ve Özgün İçerikler: Her daim söylediğimiz gibi Google kaliteli ve özgün içeriklere önem vermektedir. Kendinize ait siteniz veya blogunuz varsa kaliteli ve özgün içerikler yazmaya dikkat edin. Kesinlikle kopya içerikle Adsense başvurmayın. Adsense kopya içerikleri kesinlikle kabul etmiyor. 1000 tane içeriğiniz de olsa kopya içerik olduğu sürece Adsense'den onay alamayacağınızı söylemeliyim. Kopya içerik yerine bir konu hakkında özgün ve en az 200 kelimelik yazılar yazarak hem Google'da üst sıralara çıkabilir hem de Adsense onayı alabilirsiniz.

2- Düzenli İçerik: Özgün ve kaliteli içerikler kadar sitemize düzenli içerik girmeniz de çok önemlidir. Google güncel siteleri ve blogları sever. Günlük, haftalık veya belli bir aralıkla sitenize içerik atmanızı öneririm. Sıklıkla içerik girdiğinizde Google botları sitenize girerler ve yazılarınızı uygun bulduklarında yazılarınızın üst sıralarda çıkmasını sağlarlar.

3- Sitede Olması Gereken Bölümler: Sitenize giren ziyaretçilerin sizin hakkınızda bilgilere, iletişim bilgilerine, sitenizin politikalarını öğrenebilmesi gerekir. Kişisel bir blog sitesi de olsa Google bu bölümlere önem vermektedir. Bu bölümleri nasıl ekleyeceğinizi ilerleyen zamanlarda yazılarımda sizlerle paylaşacağım. Sitenize bu bölümleri ekleyerek Adsense'den onay alma şansınızı arttırabilirsiniz.

4- İllegal Konular: Sitenizin konusuna dikkat etmelisiniz. Sitenizin konusu siyasi, savaş, cinsel konuları barındırmamalıdır. Bu konuları barındıran siteler Adsense onayı alamazlar.

5- Yeterli Sayıda İçerik: Kaliteli ve özgün içeriklerimizi yazdık ve Adsense başvurduk lakin yeterli sayıda içeriğimiz yoksa Adsense tarafından red alabiliriz. Bu nedenle yeterli sayıda içeriğimizin olması gerekir. Google yeterli içerik konusunda net olmasa da sitemizde 25-35 içerik arası içeriğimizin olmasını öneriyor.

Google Adsense Başvurma Şartları

1- 18 Yaş Sınırı: Adsense başvurabilmeniz için 18 yaşında veya 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir eğer 18 yaşında veya 18 yaşından büyük değilseniz veliniz adına Adsense başvurusu yapabilirsiniz.

2- Sitemizin Yayında Olduğu Süre: Bu şart bazı ülkelerde geçerlidir. Tam net bir bilgiye ulaşamasam da Çin, Hindistan gibi ülkelerde bu kuralın uygulandığını okudum. Türkiye'de bu kuralın uygulanmadığını okudum.

 3- Adsense Politikaları: Yukarı da da belirtiğimiz gibi siteniz Google'ın politikalarına uygun olmalı aksi takdirde Google'dan red alabilirsiniz. Politikaları öğrenmek isterseniz  buradan Adsense'nin politikalarını öğrenerek bu şekilde Adsense Başvuru yapabilirsiniz.

Bu yazımda sizlere sitenizden para kazanmanızı sağlayan Adsense'den ve Adsense'den onay almanızı sağlayacak ipuçlarını sizlerle paylaştım. Araştırmalar yaparak her gün kaliteli ve özgün içerikler üretmek için çalışıyorum. Yazı faydalı olduysa ve daha çok kişinin okumasını istiyorsanız yazıyı paylaşabilirsiniz. Böylece yazı daha çok kişiye ulaşır ve Google arama sonuçlarında üst sıralara çıkar. Eksiklerimi, hatalarımı ve belirtmek istediğiniz her şeyi yorumlara yazabilirsiniz. Takipte Kalın👈



EmoticonEmoticon